Organisatie

 

Het bestuur bestaat uit 5 personen. Bestuurstaken worden vrijwillig ingevuld. De verschillende bestuursfuncties betekenen veel opoffering van de eigen vrije tijd. Ondanks dat is de motivatie en voldoening zeer hoog, omdat een ieder het als een verplichting vanuit het geloof ziet om bij te dragen aan het welzijn van de maatschappij. De bestuursleden zijn allemaal eindverantwoordelijk voor hun eigen bestuur onderdeel.

Het bestuur van de moskee wordt gevormd door het dagelijkse bestuur en door algemene leden.

 

 

Organigram Stichting Moskee El Mouahidin

organigrammoskee
 
 
Dagelijks bestuur:

Voorzitter: Ali Bouyardan
Vice-voorzitter: vacature   
Secretaris: vacature   
Penningmeester: vacature 
Erebestuurslid: Mohamed Ihahouien
 
Imam/Geestelijk verzorger: 
Dr. Sheikh el Baghdad 
 
Primaire taken bestuur:

– Dagelijkse leiding van Stichting Moskee El Mouahidin

– Ter beschikking stellen van gemeenschapsruimte t.b.v. sociaal, culturele bijeenkomsten

– Contacten onderhouden met (overheid)instanties

– Integratie- en participatie bevorderende projecten organiseren

ActiviteitenWij hechten veel waarde aan het blijven investeren in activiteiten. Door het organiseren van activiteiten willen wij de mensen uit de achterban dichter bij elkaar brengen. Stichting el Mouahidin wil een palet aan activiteiten kunnen aanbieden voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Deze activiteiten hebben een sociaal, cultureel, educatief, religieus en sportief karakter. Tenslotte is afwisseling een belangrijk facet van aantrekkelijkheid. Naarmate de mensen zich beter thuis voelen, zullen zij meer geneigd zijn om zelf activiteiten op te starten. Dit zal leiden tot meer sociale interactie en betrokkenheid.

Dagelijks
De dagelijkse activiteiten worden in het gebedshuis gedaan. Dit zijn o.a. het verrichten van de dagelijkse gebeden, het gezamenlijk reciteren uit de Koran met als doel het leren en het bijhouden hiervan.
Wekelijks
Wekelijks organiseren wij activiteiten voor de kinderen. Dit zijn activiteiten waarbij kinderen speelsgewijs kennis maken met de islam. Daarnaast zijn er ook wekelijkse activiteiten voor het leren lezen, schrijven en reciteren in het Arabisch.
Voorlichtingsactiviteiten
Als stichting gaan wij ook voorlichtingsprogramma ontwikkelen. Voorlichting zal door vrijwilligers of door (gast)sprekers van externe instanties worden uitgevoerd. Veel van onze achterban heeft behoefte aan informatie over bijvoorbeeld gezondheid, onderwijs, sociale voorzieningen.
Heeft u een idee en/of suggestie voor een activiteit die u zelf of door het bestuur wil laten organiseren?
laat het ons weten via het contactformulier
 

 

error: Inhoud mag niet gekopieerd worden. U dient toestemming te vragen aan stichting El Mouahidin mail naar info@mouahidin.nl
Bel direct
Adres